سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روایت شهید حسن...

لبیک یا زینب_(س) ... شهدا شرمنده ایم ... یاحسین ...

1373 سال پیش در چنین روزی سفیر امام حسین(ع) پا در شهری گذاشت که مردم بی‌وفایش زود عهد خود را با امام شکستند و موجب شهادت غریبانه او را فراهم کردند، شهری که بارها بی‌وفاییش را به خاندان آل الله ثابت کرده بود.

به گزارش فرهنگ به نقل از فارس، 1373 سال پیش در چنین روزی برابر با  5 شوال سال 60 هجری قمری «مسلم بن عقیل» به عنوان سفیر و نماینده  امام حسین (ع) وارد شهر کوفه شد.

 
مسلم در زمان خلافت عمویش امام علی(ع) از جانب وی متصدی منصب‌های نظامی در لشکر اسلام شد و در دوران امام حسن(ع) هم در خدمت ایشان بود، سپس در زمان امامت امام حسین(ع)، وی به عنوان نماینده و برای بررسی اوضاع و گرفتن بیعت از مردم کوفه، عازم این شهر شد و توانست از 18 هزار نفر بیعت بگیرد.

 
آری، اباعبدالله الحسین (ع) داماد و پسر عموی خویش را همراه با «قیس بن مسهر صیداوی» برای بیعت گرفتن از مردم کوفه راهی این شهر کرد و از سفیر خود خواست چنانچه کوفیان را در بیعت خود مُصر دید، وی را خبر سازد.

 
امام حسین(ع) مسلم را به حفظ تقوای الهی، پنهان داشتن اسرار حکومت، لطف و مرحمت نسبت به مردم سفارش کرد و از مسلم خواست که اگر مردم را با هم متحد یافت، به سرعت امام را خبر کند.

 
سپس امام نامه‎هایی را به مردم کوفه به این مضمون نوشتند: «اما بعد، به تحقیق برادر و پسرعمویم و مورد اعتماد از اهل‌بیتم، مسلم بن عقیل را به سوی شما فرستاده‎ام، ایشان را امر کرده‎ام تا که برایم بنویسد که آیا شما را با هم، همدل و هم‌داستان می‎یابد. پس به جانم قسم، امام نیست مگر کسی که به حق قیام کند». (ابصارالعین، صفحه 79)

 
خبر ورود مسلم بن عقیل به مردم شهر کوفه رسید، با این که مسلم بن عقیل در منزل «مختار بن ابی‌عبید ثقفی» بود، مختار شیعیان را دعوت کرد تا همه گرداگرد مسلم فراهم آیند، با تجمع مردم در خانه مختار، سفیر حسین(ع) نامه امام (ع) را که پاسخ به آنها بود، خواند. آنها همه از شوق گریه کردند.

 
این خبر به «نعمان بن بشیر انصاری» که استاندار یزید در کوفه بود رسید، او از جای برخاست و برای مردم خطبه‎ای ایراد و آنها را تهدید کرد، پس از آن «عبدالله بن سعید حضرمی» که با بنی‌امیه هم قسم بود، به اعتراض از جای برخاست و جلسه را ترک کرد. او و «عمّاره بن عقبه» داستان نعمان را در نامه‎ای به یزید نوشتند و تصریح کردند که حاکمی که گماشته است یا ضعیف است یا این که خود را به ناتوانی زده است.(ابصارالعین، صفحه 80)

 
اما اینکه چرا مسلم بن عقیل، خانه مختار را برای سکونت انتخاب کرد به این علت بود که مختار از زعمای شیعه به شمار می‎آمد و به امام حسین (ع) وفادار بود، علاوه بر این، مختار داماد «نعمان بن بشیر» - حاکم وقت کوفه– بود، بی‌تردید تا زمانی که مسلم در خانه مختار بود، نعمان بن بشیر متعرض او نمی‎شد. این انتخاب مسلم گویای درایت و احاطه او به موقعیت‎های اجتماعی است. (الطبقات الکبری، جلد 4، صفحه 29)

 
با عوض شدن والی کوفه و سر کار آمدن ابن‏ زیاد شرایط برای فعالیت مسلم سخت شد و وی درصدد سرکوب فعالیت‌های مسلم‌بن‌عقیل  برآمد.


نویسنده روایت شهید حسن... در پنج شنبه 91/6/2 | نظر
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد...
طراحی و بهینه سازی قالب : ثامن تم ( علیرضا حقیقت )